Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Mladi in naturizem

Uredi podatke
 

Čeprav se naturizem razvija v novejšem času, z začetki naturizma se srečujemo zelo zgodaj. V času svojih potovanj po Indiji, Aleksander Veliki je srečal skupino svetih ljudi, ki so nagost uporabljali kot znak, da so se odpovedali vsem zemeljskim blaginjam. Naturisti so bili tudi Grki in tako so se Olimpijske igre izvirno izvajale le z moškimi tekmovalci brez oblačil. Danes obstajajo številni razlogi, zakaj je naturizem priljubljen, začenši od umetniškega izražanja do združevanja z naravo.

Vendar v današnjem sodobnem svetu, ki je obseden z zbiranjem materialnega in v katerem ljudje vedno bolj komunicirajo preko sodobne tehnologije, ne pa z neposrednim stikom, ne preseneča dejstvo, da se vedno več mladih obrača k naturizmu z željo za čimbolj enostavnim življenjem, osvobajanjem od stresa in združevanjem z naravo.  Naturizem ne osvobaja ljudi le od oblačil, temveč tudi od številnih predsodkov, povezanih s statusom in premoženjem.

Brez oblačil ljudje lažj nekaj par tednov na leto, vendar občutek svobode in neomejenosti postaja vedno bolj priljubljen med mladimi naturisti. Čeprav je Hrvaška vodja naturizma, naturistična združenja mladih se pojavljajo povsod po svetu. Od Avstrije in Kanade do Velike Britanije in Avstralije, skupine mladih naturistov širijo prednosti svobodnega načina življenja na vedno večje število privržencev. To je trend, ki se bo zagotovo nadaljeval z večanjem števila naturističnih letovišč, kampov inplaž ter z vedno bolj bogato počitniško ponudbo v skladu z naravo.

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...