Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Funtana

Uredi podatke
 

Tisoč prebivalcev Funtane je upravičeno ponosno na svoj slikoviti dom in njegovo okolico, njihovo gostoljubje pa je očitno ob vsaki priložnosti, ki jo imajo, da pokažejo svoj delček tega pastoralnega raja.

Ta ribiška in kmetijska vas je obdana s skupinami borovih in hrastovih stebel, ki prekrivajo polja in livade, od gričev do obal, ki sijejo. Delčke lastnega miru je preprosto najti v številnih majhnih zalivih vzdolž obale, ki so povezani z vaškimi potmi, idealnimi za kolesa ali čevlje. 

Današnja Funtana je zrasla iz majhne vasi na griču, iz zavetišča gradu in župni cerkvi iz 17. stoletja. Znana je po številnih sladkovodnih vrelcih, po katerih je tudi dobila ime in zaradi katerih bodo obiskovalci pogosto videli napis "Funtana na vrelcu prijateljstva", aluzijo na darežljivost narave in vznesenost vaščanov, da z vsemi podelijo svoje premoženje.  Obiskovalci lahko tudi svobodno uporabljajo številne rekreativne objekte za športe, kot so tenis, paragliding, jahanje in vodni športi kot so jadranje, potapljanje ali smučanje na vodi. Razpon ponudbe je brez primerjave. Težko boste našli drugo področje v Istri, ki ima toliko restavracij, konob in lokalov, natlačenih na enem mestu. To je le še en izmed številnih užitkov, ki jih vaščani Funtane z veseljem delijo z drugimi. 

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...