Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Hrvaška

Uredi podatke
 

Zamislite si tisoč otokov v kristalno čistem morju, pokrajino prekrito s cvetjem in srednjeveškimi mesti ter tople, družabne ljudi s strastnim duhom. To je Hrvaška - spoj presenetljive naravne lepote in bogate kulture.

Od Jadranske obale, ki sija od mediteranskih livad istrske notranjosti ter dramatičnih višin Dinare do neskončnega miru njenih osem nacionalnih parkov. Hrvaška je kraj, kjer bo vsak našel nekaj zase.  S takšno dolgo zgodovino, izpolnjeno z dogodki, ni presenetljivo, da obstajata kultura z bogato tradicijo in dediščina pravljičnih gradov, intrigantnih spomenikov ter očarljivih vasi. Vendar je, kljub njeni fascinantni preteklosti, Hrvaška tudi močno ukoreninjena v "sedanjost".

Dubrovnik, njeno najbolj znano mesto, je trenutno na seznamu zanimivih in priljubljenih evropskih mest in vabi obiskovalce iz vseh koncev sveta, da začutijo utripajoče vibracije znotraj njegovega starodavnega obzidja. V poletnem času ozke ulice in tlakovane trge preplavijo festivali na odprtem, koncerti klasične glasbe ter različni ulični nastopi. Tako je tudi v Istri, Dalmaciji in na Kvarnerju, kjer se iz rimskih amfiteatrov slišijo zvoki opernih arij, znotraj čudovitih katedral odmevajo koncerti klasične glasbe, iz srednjeveških gradov pa izvirajo zvoki jazz-glasbe.      Odpravite se ven iz mest in boste našli valovite hribe sivke in vinske trte, kjer mirne vasi ohranjajo način življenja, ki je stoletja ostal nespremenjen. Vzdolž ene izmed najbolj dostopnih naturističnih obal na svetu odkrijte čudovite plaže in skrite zalive v senci zelenih borov.

In po celi državi preizkusite del Mediterana ter odlično hrvaško gastronomsko ponudbo, ki vedno znova preseneti.  Hrvaška je več kot le besede, ona obiskovalcem za vse čute ponuja izkušnjo, ki je nikoli ne bodo pozabili. 

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...