Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Istra

Uredi podatke
 

Istra je največji hrvaški polotok in je že od rimskega časa znana kot "magična država". Ustvarja trikotnik čudovitih pokrajin, čarobne kulture in nepozabne kuhinje, obdana je s kristalno modrim morjem, v katerem so razkošni otoki s čudovitimi jamami in zalivi.

Številna mesta, kot na razglednicah, se vrstijo vzdolž istrske obale, beli zidovi in rdeče strehe naredijo dojemljiv kontrast modremu Jadranskemu morju in gostemu rastlinju cipres, borov in oljk. Tudi mesta v notranjosti, ki se nahajajo na gričih, kot sta Grožnjan in Motovun, ponujajo enake panoramske sladice in gastronomske užitke kot Umbrija v Italiji, vendar brez gneče.   Čarovnija miru v Istri je očitna ob vsakem letnem času, vendar med poletjem je pokrajina prežeta z umetniškimi in kulturnimi festivali kot sta Festival jazz-a v poreškem Lapidariju in svetovno znan Pulski festival. Vendar tudi brez teh izjemnih dogodkov, seznam atrakcij in dejavnosti je neskončen.

Križarite med 14-imi otoki Nacionalnega parka Brijuni ali vzdolž Limskega kanala, edinega fjorda v Jadranskem morju; oglejte si, kje so se borili gladiatorji v pulski Areni; vrnite se v preteklost pri ogledih gradov in srednjeveških mest, ki izpolnjujejo cvetno pokrajino, odidite na vožnjo s kolesom po številnih vaških poteh; ali se preprosto sprostite na prodnati plaži, ki je obdana z bori, in pustite, da čarovnija Istre pokaže, kaj zna, ko gre za sprostitev. 

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...