Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Začetek naturizma

Uredi podatke
 

1934. leta

Dr. Richard Ehermann z Dunaja, prvi predsednik Mednarodne naturistične federacije (International Naturist Federation), je leta 1934 s skupino somišljenikov odprl naturistično plažo na "Rajski plaži" na otoku Rabu.


1936. leta

Britanski kralj Edvard VIII in njegova soproga sta se kopala naga v zalivu Kandarola na otoku Rabu in od takrat je "Rajska plaža" imenovana tudi "Angleška plaža".


1949. leta

Peter Joschy, predsednik naturističnega združenja "W FKK" z Dunaja, je ustanovil naturistično kolonijo in za svoje združenje zakupil 50 postelj na otoku Rabu. To je po vojni bila prva naturistična avtobusna linija Dunaj - Rab. Od takrat, čeprav skromno, poganjajo prve naturistične plaže vzdolž Jadrana.


1953. leta

Ludwig Gotz je kot deklarirani privrženec naturizma prve počitnice na Hrvaškem preživel na majhnem otoku Koversada poleg Vrsarja. Od takrat je na Hrvaškem bival se približno dvajsetkrat, najpogosteje v naturističnih kampih vzdolž poreške riviere: Koversada, Solaris, Ulika in Istra v Funtani.


1953. leta

Odprta je naturistična plaža na otoku Sv. Nikola (Poreč).


1955. leta

Prve tako imenovane divje naturistične plaže pod vplivom naturistov iz Avstrije in Nemčije postajajo vedno bolj številne po otokih, kot so Pag, Novalja, Mali Lošinj, Orjule, leta 1956 pa tudi v Rovinju.


1957. leta

Na prostoru današnje Modre lagune v Poreču je zraslo naselje iz šotorov in lesenih hišk francoskega kluba "Polinesie" iz Pariza.


1959. leta

Po prepričevanju gospoda Pippera iz Nemčije, ustanovitelja Turističnega združenja Punat, je odprt kamp "Konobe", ki je leta 1978 postal naturistični kamp.  


1959. leta

Prvi podpredsednik INF-a, Erik Holm, in prvi podpredsednik DFK, dr. Lothar Wilhelm, sta obiskala Rab in vzpostavila stik s turističnim združenjem. Odprti sta dve FKK-plaži na današnjem delu kampa San Marino.

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...