Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Rovinj

Uredi podatke
 

Slikovito mestece Rovinj, katerega pogosto primerjajo s Saint Tropezom, je kraj čudovitih naravnih lepot. Očarljivih plaž in ozkih kamnitih ulic, v katerih se vrstijo majhne galerije, prisrčne restavracije in lokali, ki se razprostirajo do morja in pristanišča, prežetega z ladjami. Staro mesto, ki se nahaja visoko na polotoku, je obdano z beneškimi hišami s prepoznavnimi rdečimi strehami ter je okronano s cerkvijo Sv. Eufemije, največjo baročno zgradbo v Istri, zvonik katere prevladuje nad silhueto Rovinja.

Očarljive pokrajine ob obali morja in griči obrasli z oljkami ter cipresami, bodo navdušili vse tiste, ki si želijo aktivnih počitnic. Hoja, kolesarjenje in svobodno vzpenjanje skozi čudovito naravo so le nekatere izmed aktivnosti, ki vam jih ponuja okolica Rovinja. Preizkusite se lahko tudi v vodnih športih ter se odpravite z jadrnico v raziskovanje 14 otočkov rovinjskega arhipelaga ali raziščete čarobni podvodni svet tega kraja.  Rovinj je tudi popoln kraj za sproščujoče počitnice.

Prepustite se čarom poletja na eni izmed prodnatih plaž, ki so obdane z bori, sprehodite se po Starem mestu in raziščite kulturno zgodovinske znamenitosti Rovinja, zvečer pa se sprostite v družbi vaših najbližjih v značilnih istrskih konobah. Med poletnimi meseci v Starem mestu lahko uživate tudi v številnih manifestacijah, kot so Rovinjske noči, manifestaciji, na kateri poleg dobre zabave ob glasbi in plesu lahko preizkusite avtohtona istrska vina in specialitete, ki so pripravljene iz morskih sadežev in znanih belih tartufov. Ne zamudite tudi zaključnega večera, ko veličastni ognjemet osvetli nebo nad Rovinjem, za številne eno izmed najbolj slikovitih mest v Mediteranu.   

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...