Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Umag

Uredi podatke
 

To majhno mesto, ki se nahaja na severno-vzhodni obali istrskega polotoka, predstavlja "vrata Hrvaške v Evropo", čarobno okolje, srednjeveška arhitektura in lokalne gastronomske delikatese pa ga naredijo za najbolj priljubljeno turistično lokacijo.

Že stari Rimljani so prepoznali Umag kot popoln kraj za oddih in sprostitev ter so rimski plemiči tukaj gradili svoje premožne palače in poletne rezidence in še danes lahko v "Starem Umagu" najdete zgradbe iz tega obdobja. Sprehodite se po ozkih kamnitih ulicah starega dela mesta, ki se nahaja na polotoku, oglejte si beneške hiše in na trenutek začutite pridih preteklih časov.

Danes je Umag mesto turizma in športa, posebej znan pa je po ATP turnirju, katerega se vsako leto udeležijo številni svetovno znani igralci tenisa. Vsi tisti, ki si želijo poletne zabave, lahko uživajo v sprostitvi na čudovitih plažah, ki so označene z Modro zastavo, medtem, ko tisti, ki si želijo aktivnih počitnic, lahko izbirajo med tenisom, jahanjem vzdolž čudovitih pokrajin, vznemirljivega plezanja po skalah ali speleologije, adrenalinskega raftinga ter jadranja, deskanja ali smučanja na vodi. Odločite se tudi za en izmed zanimivih izletov po okolici Umaga in se zapeljite po neskončnih nasadih oljk, livadah in vinogradih, oglejte si prisrčna mesta v notranjosti in odkrijte lepote nacionalnega parka Brijuni.

V poletnih mesecih vam Umag ponuja tudi številne zanimive dogodke na ulicah mesta. Zabavajte se ob glasbi v živo ali gledaliških predstavah na odprtem, odkrijte, kako pripravljajo istrske specialitete na gastronomskih festivalih ali preizkusite istrske delikatese in avtohtona istrska vina, v eni izmed prisrčnih restavracij in konob. Čas je, da odkrijete, zakaj so stari Rimljani izbrali to mesto za kraj svojega poletnega oddiha in zagotovo boste začutili željo, da se vrnete v Umag.

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...