Map Finder
Languages
E-mail Natisni

Vrsar

Uredi podatke
 

To nenavadno ribiško mesto, ki se nahaja na zahodni obali istrskega polotoka, se je razvilo v eno izmed najbolj priljubljenih ciljev v pokrajini.

Kraj, kjer se nahaja Koversada, en izmed največjih naturističnih kampov v Evropi, ta čudoviti del obale je postal središče za ljubitelje narave iz celega sveta.  S pogledom na čudoviti arhipelag iz 18-ih čarobnih otokov, je mesto obdano z veličastno nedotaknjeno istrsko pokrajino - zelenim pregrinjalom stebel hrasta, bora in ciprese.   S premoženjem njegove srednjeveške zgodovine je izpolnjeno staro mesto z debelim kamnitim obzidjem in okrepljenimi nasipi, ki stojijo ob strani lepim vilam in hišam z rdečimi strehami, ki se počasi vzdigujejo na gričih.  Dolge tople poletne noči privabljajo obiskovalce iz daljnih krajev, da bi uživali v široki izbiri sproščujočih dejavnosti, v prijateljskem vzdušju ribiške vasi. Skozi gozd Konitjo pojdite s kolesom po eni izmed številnih kolesarskih stez ali najemite ladjo za nepozabno plovbo po edinem fjordu v Jadranskem morju. Mirno okolje je tudi popolna kulisa za romantike - mlade in stare.

Med 18. stoletjem je Casanova preživel dve poletji v Vrsarju, prevzet z njegovim edinstvenim čarom, karakterjem in mamljivo kuhinjo. Istra je znana po izjemni gastronomiji, tako kot vsako mesto in vas imajo lastne edinstvene jedi tudi Vrsar ni izjema. Pripravite se na uživanje v okusnem brancinu na žaru z olivnim oljem, česnom in peteršiljem; v divjih špraglji sveže nabranih na livadah v okolici in v cenjenih istrskih tartufih, naribanih na meso lokalne divjačine. Čar Vrsarja leži tako na krožniku kot tudi v naravi, kulturi in možnostih zabave. 

Dogodki

 

Newsletter

Izpolnite potrebna polja

...